Ontdek
DE HOEVE
Op zoek naar de ideale stalling voor je paard? Equus Sensus biedt het hele jaar door een unieke groepsstalling waar de kudde constant buiten kan lopen. De paarden beschikken voortdurend over ruwvoeder. Het is hier werkelijk een (p)aardsparadijs! Als je bedenkt dat een wild paard maar 20% van zijn tijd stilstaat en een stalpaard 87%, dan is de keuze snel gemaakt. Een paard mag hier echt paard zijn! Naast een unieke stalling hebben wij ook een aantal voortreffelijke faciliteiten zoals een grote buiten- en binnenpiste. Ook wat buitenritten betreft zijn we ideaal gelegen. Zowel weiden als bossen behoren tot onze mogelijkheden.
Een paard mag hier echt paard zijn! Onze Paddock Paradise is geïnspireerd op het idee van Jaime Jackson, die het concept bedacht. Vierkante weides waarop paarden weinig bewegen en zich volproppen met gras (dat veel te rijk is voor een paard en dus nefast voor zijn gezondheid), zijn tegennatuurlijk aan de aard van een paard. Een paard in het wild loopt 30 km per dag, over oneffen terrein, in cirkelende bewegingen. Een paard in het wild leeft meestal in erg schrale leefgebieden, waar weinig gras is maar voornamelijk ruwvoer zoals takken en struiken. Vandaar het idee van ‘Paddock Paradise’ waar wordt geprobeerd deze natuurlijke leefomstandigheden na te bootsen. Langsheen de track wordt op verschillende plekken onbeperkt ruwvoer voorzien. Zo wordt het paard verplicht zich veel te verplaatsen én heeft het de mogelijkheid de hele dag te eten. Een paard in het wild eet 15 uur per dag, een noodzaak voor het goede functioneren van zijn spijsvertering. Op een 5-tal minuten stappen zit je  in een bosrijke omgeving van 450 hectare, waarbij je zelfs op enkele plaatsen herten kan spotten. 
Ben je geïnteresseerd in een plaats stuur dan een mail naar info@equus-sensus.be of kom gerust een langs voor meer informatie.
 
De prijs bedraagt 275,00 euro per maand.
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now